5 TRIKOVA KAKO POPRAVITI SLOMLJENI NOKAT

0
617

Količina negativne energije koju šaljemo kad slomimo nokat može biti nevjerovatna. Prvo, moramo se pobrinuti ako je duboko puknuo da ga ispravno operemo i steriliziramo kako bi izbjegli infekciju. Drugo, da, moguće je spasiti nokat reagiraš li hitno, a ovo su najbolji savjeti dermatologinje specijalizirane na području njege noktiju, Dr. Stern! Uz to, dodali smo YouTube tutorijale kako bi bolje shvatili šta napraviti, piše miss7.

1. Vrećica čaja

Prvo odreži nokat što može bliže prstu. Staklenom ili kristalnom rašpicom uredi sve iskrzane dijelove, osim same pukotine. Odreži dio vrećice od čaja (ili filtera od kafe) da tačno pokriva veličinu pukotine pa dobro premaži nokat prozirnim lakom. Dok je lak još uvijek ljepljiv, postavi izrezan komadićak vrećice tačno preko slomljenog dijela (pomozi si pincetom!), dopusti da se lak do kraja osuši pa nokat premaži još slojem ili dva prozirnog laka, kako bi prekrila teksturu vrećice. Kada se i on osuši, nanesi lak u boji!

2. Ljepilo

Iako Dr. Stern ne voli ljepilo jer sadrži akrilate koji mogu dovesti do iritacije ili alergijske reakcije, ovo je svakako jedan od popularnih načina na internetu. Ako si sigurna da nemaš alergiju na ljepilo, isprobaj ovaj trik s oprezom.

3. Gluma

Dobro si pročitala – ovdje jednostavno glumiš da ti je slomljeni nokat prirodan. Zvuči suludo, ali kad pogledaš tutorijal bit će ti malo jasnije i u stvari ima smisla!

4. Gel-svila

Kad si u dvojbi, uhvati svileni rubac! Naime, svila će obaviti nokat kao flaster! Preko nje nanesi lak za nokte (ili nekoliko slojeva), kako bi stabilizirala “konstrukciju” i da stoji što čvršće. Ne vjeruješ? Pogledaj video.

5. Preventivno

Kako bi izbjegla lomljenje noktiju, probaj ih održavati kraćima, pogotovo ako su ti nokti slabi. Također, nabavi kristalnu ili staklenu rašpicu jer one ne rade mikroskopske pukotine u noktu, što istovremeno znači da će rizik da ti nokti puknu biti manji.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here