EMOTIVAN STATUS: Edin Džeko sinoćnji pogodak posvetio ranjenim i ubijenim Sarajlijama

0
688

Edin Džeko sinoć je postigao jedini pogodak za Romu u porazu od Barcelone u četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. 

Dijamant se sada oglasio na društvenim mrežama emotivnim statusom i napisao kako pogodak posvećuje svima onima kojih više u njegovoj domovini nema.

Status prenosimo u cjelosti:

“Na današnji dan prije 39 godina KK Bosna je postala prvak Evrope u košarci. Delibašić, Varajić, Hadžić, Radovanović, Đogić i ostali majstori pod obručem pokorili su Evropu i proslavili naše Sarajevo.

13 godina poslije, na isti datum, počela je opsada mog grada, koja je trajala 1.425 dana. Ponovo su svi znali za Sarajevo, ali ovaj put ne po dobrom. Ubijeno je preko 1.600 mališana, a ranjeno 50.000 mojih sugrađana.

U gradu u kojem nisi znao da li ćeš sutra vidjeti svog najboljeg prijatelja, da li ćeš ponovo zagrliti oca ili majku, da li ćeš otvoriti oči ili uopšte izaći van da se igraš sa vršnjacima, proveo sam svaki dan od tih 1.425 pod opsadom.

Imao sam sreće i preživio sam, dok su mnogi moji vršnjaci ostali ranjeni ili više nisu s nama. Njima u spomen posvećujem svoj pogodak protiv Barcelone u Ligi prvaka, njima u spomen ponosan sam što sam rođen i odrastao u Sarajevu i Bosni i Hercegovini…”

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here