Fejsbuk će svima nama morati da isplati po 10.000 dolara, a vidite i žašto!

0
879

Rezultat slika za facebook pare

“Ukoliko bi neki korisnik tokom dopisivanja sa prijateljima razmenio linkove ka drugim stranicama, Facebook bi pratio te linkove da bi tražio informacije o korisniku i kasnije bi ih iskoristio u marketinške svrhe”… Zbog ovih akcija, kompanija će se naći na sudu.

-Društvena mreža Facebook u potencijalnim je u problemima, jer joj preti ozbiljna tužba za povredu privatnosti korisnika…” Ukoliko izgubi spor, kompanija će morati da plati po 10.000 dolara za svako kršenje privatnosti korisnika, za godinu dana unazad, a među svima koji imaju profil (a i vi ste među njima) sada se spekuliše koliko će ko moći da se ovajdi”.

“Prema optužnici koja je podnesena još u decembru 2013. godine, Facebook je skenirao sadržaj privatnih poruka korisnika za potrebe oglašavanje”… Time je prekršio akt o privatnosti u elektronskim komunikacijama i zakone o privatnosti i nelojalnoj konkurenciji savezne države Kalifornije.

-Ukoliko bi neki korisnik tokom dopisivanja sa prijateljima razmenio linkove ka drugim stranicama, Facebook bi pratio te linkove da bi tražio informacije o korisniku, kako bi napravio njegov profil online aktivnosti, stoji u optužnici…” Isto tako, ova društvena mreža bi link u privatnoj poruci tretirao kao da je korisnik kliknuo na “like” opciju te stranice, koja je integrisana u ionako već većinu web stranica na internetu”.

-“Internet gigant je pokušao da odbaci te optužbe, tvrdeći da su upadi bili zakoniti, jer nisu ispadali iz standardnog okvira poslovanja Facebook-a”… Sudija okružnog suda u Kaliforniji, u sredu je donela odluku da tužba protiv Facebook-a može ići na sud.

Izvor: svetpuls.com

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here