Hrvatski policajci ostali su šokirani nakon ispovijesti djevojčice: Njegova baka me pripremala na prvi spolni odnos, morala sam spavati i sa njegovim rođacima

0
1210

Hrvatski policajci ostali su šokirani nakon ispovijesti djevojčice: Njegova baka me pripremala na prvi spolni odnos, morala sam spavati i sa njegovim rođacima

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina, piše Express.hr.

Njihove tragične sudbine zapisane su u policijskim bilježnicama. U Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (PNUSKOK) s istražiteljima, koji se bore protiv ovog zločina, zapisane su stravične ispovijesti.

Tamara (13) rodila se u Sofiji, u Bugarskoj. Roditelji su joj se rastali kad je napunila pet godina. Nakon rastave je ni jedan od roditelja nije želio pa je završila u dječjem domu.

Tamo je ostala do 13. godine, kad su otac i pomajka došli po nju. Odveli su je u mjesto Levski. Otac ju je tretirao kao nepotreban predmet. Svaki ju je dan tukao više puta. Udarao ju je u glavu i tijelo, gurao joj ruke u vrući štednjak.

Jedanput ju je nožem rezao po tijelu. U tom je paklu Tamara živjela četiri mjeseca. Ponadala se boljem životu nakon što ju je pomajka za 4.000 eura prodala trojici muškaraca i ženi.  Oni su je odveli u Hrvatsku, u Osijek. Smjestili su je u porodicu u kojoj su je prodali kao suprugu maloljetnom Mirku (14). Tamara je prihvatila brak i život u novoj porodici.

Nadala se da će joj biti bolje nego kod oca i pomajke. Mirkova baka počela ju je ‘pripremati’ za prvi spolni odnos.

– Opirala se pa ju je baka ispljuskala. Užasno se prepala, hrabro je odbijala bilo kakav spolni odnos. No to je kratko trajalo. Morala je spavati s Mirkom, ali i s rođacima. Poslije su je tukli bez obzira na to je li pristala na seks ili nije – zabilježili su policajci.

Shvatila je da joj se neće ispuniti nade u život bez patnje. Odlučila je pobjeći u Bugarsku, ali ne k ocu nego u dječji dom iz kojeg su je odveli. No Mirkova baka nije mogla podnijeti bijeg unukove “žene”.

Nestanak je prijavila policiji. No oni su je prvi pronašli i smjestili je u osječku odgojnu ustanovu. Ostala je u Hrvatskoj zbog Programa zaštite identificirane žrtve trgovanja ljudima.

 

Autor: Avaz.ba

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here