ISPEGLALA SAM SUPRUGU KOŠULJU: Ali onda mi je rekao OVO! Da sam bila pametnija, shvatila bih da me vara već 2 godine!

0
295

Peti Blu, novinarka portala “Your Tango”, prošla je kroz težak period razvoda, jer ju je muž prevario. Kako je napisala, tek sada joj je bilo jasno da je bilo mnogo signala da je vara, a ona nije obratila pažnju na njih ili nije znala da ih rastumači.

Ispričala je kako je u sitnim satima u iznajmljenim kolima sa suprugom koji joj je u tom trenutku rekao kako misli da treba da je među njima kraj.

 

Sat vremena prije te scene, zgrabila sam mu telefon iz ruke jer sam morala da vidim sa kim se to dopisuje cijele noći. Nakon duge prepirke i svađe, rekao mi je da se neobavezno viđao i imao se*s sa dvije partnerke u proteklih pola godine, a meni je mozak radio kao sat jer sam pokušavala da identifikujem tačan trenutak kada je njegovo nevjerstvo počelo.

 

I sad znam kada je to bilo – prije dvije godine. Prije svega moram da napomenem da je meni i u to vrijeme samopouzdanje već dugo bilo na nuli i bila sam lak plijen za njegovu manipulaciju. Vjerovala sam mu šta god da mi je pričao, iako su mi instinkti govorili drugačije. Nikad ne zanemarujte te instinkte, uvijek su u pravu.
Naravno da čovek treba da vodi računa u sebi, ali šta se dešava kada je godinama bio nekativan, a sada je odjednom posvećen teretani i nezi lica i tijela? To je velika crvena zastavica. U jednom trenutku me je čak zamolio da mu izdepiliram leđa i iščupam dlake iz ušiju. Tada nisam ni slutila da ga spremam za se*s sa ljubavnicama.

Njegova opsesija teretanom došla je dotle da je radije vežbao kod kuće u 10 uvečer nego da večera sa mnom. Kada bih mu to rekla, dreknuo bi da mu je to “ventil” i da ne cijenim to koliko naporno radi za našu porodicu. Tada bih se osjetila krivom pa bih odstupila.

 

SIGNAL 2: Prestao je da me vodi na poslovne zabave

Posao mu je takav da su takve zabave česte, a uvijek se podrazumijevalo da ja idem sa njim. A sada odjednom nije želeo da ga pratim jer se “osjećao sputano jer mora da me zabavlja umesto da sklapa poznanstva”. Kao što sam već rekla, samopouzdanje mi je bilo na nuli, pa sam i na to pristala. Šta da vam kažem osim da vas posavjetujem da vi uzgojite kičmu i reagujete na takve stvari.

 

Nikada nije bio tako naprasit i nije tako naglo reagovao. Kažu da većina prevaranata tako reaguje, jer podsvjesno osjećaju krivicu zbog toga što rade.

Jedan od prvih signala da me vara bio je kada je pobjesnio nakon što sam ostavila uključenu dasku za peglanje nakon što sam završila sa peglanjem njegovih košulja. Rekao mi je da ga “namjerno maltretiram” da bih mu stavila do znanja da mrzim peglanje i počeo da bjesni.

Išli smo na terapiju, i ja sam tonula u kauč dok je on objašnjavao kako ga ne cijenim dovoljno, kako ga ne poštujem niti slušam. I kako ne radim dovoljno na čistoći kuće.

Stvorite jasne granice šta je dozvoljeno a šta ne, i ne pristajte na ovakvo ponašanje. Morate da pokažete ljudima šta je neprihvatljivo u odnosu sa vama.

 

SIGNAL 4: Promijenio je stil vođenja ljubavi

– Gdje si to naučio?! – tako sam baš reagovala kada je uradio nešto što nikada nije. Poželjno je, naravno, da uvijek usvajate nove stvari i isprobavate ih, ali međusobno, ne sa drugima.

Pored toga, zamolio me je da potpuno izdepiliram intimno područje. Poslije je počeo i da insistira, ali nisam pristala na to.

 

SIGNAL 5: Počeo je da pije, puši i potpuno me izbjegava

Odao se svim mogućim porocima, a tako pijan onda bi se drao na mene, zamjerao mi gluposti i počinjao svađe. I dalje verujem da se tako nosio sa osjećajem krivice, i bile su to haotične dvije godine. Cigare je krio od mene baš kao i ljubavnice, ali znate i sami da gdje ima dima ima i vatre.

Nekada sam njegov telefon tretirala kao i svoj, a onda su se na njemu pojavile šifre za sve.

Obratite pažnju i kako partner razgovara sa vama. Da li stalno sugeriše da nešto treba da promenite? Da li vas optužuje da ga stalno ljutite? Da li ste uvijek vi krivi za sve?

I znajte, ako ga optužite za nevjerstvo, poricat će do sudnjeg dana. Ne nasjedajte dok ne saznate potpunu istinu. I najvažnije, vjerujte intuiciji, jer ja sam sve vrijeme znala da me vara, samo nisam htjela da to priznam sebi.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here