Izetbegović: Naša ruka pružena ljevici polako se umara

0
163

Različite politike glavnih aktera u BiH, često suprotstavljene u viđenju prioriteta, fokusa, ali i osnovnih principa, interesa i usmjerenja, su i 2018. godine, smatra predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, proizvodile konflikte, zastoje, neujednačen napredak zemlje u reformskim i integracijskim procesima.

Bilo je opstrukcija, odustajanja od dogovorenog i potpisanog, destabiliziranja koalicija, formiranja novih stranaka, populizma i politikantstva, većinom na štetu stabilnosti i napretka zemlje. Napredak na evropskom i NATO putu BiH se ipak nastavio, napravljeni su bitni koraci, ali tempo je bio sporiji od planiranog – kazao je Izetbegović na novogodišnjoj konferenciji za medije SDA, prenosi Faktor.

Podsjetio je Izetbegović da su usvojene četiri ključne strategije te da su završeni odgovorni na Upitnik, a da je pripremanje odgovora na dodatna pitanja u završnoj fazi i da će i taj posao biti završen do sredine januara. To će, smatra predsjednik SDA, rezultirati kandidatskim statusom za BiH u prvoj polovini 2019. godine.

izvor.faktor

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here