Nema struje a baterija mobitela je prazna: Evo rješenja problema

0
811

Od baterijskih paketa, solarnih panela i punjača kućne izrade s pomoću 9v baterija, na raspolaganju vam je dosta načina za punjenje telefona bez korištenja tipičnog punjača. Međutim, stručnjaci upozoravaju da mnogi od njih ne funkcioniraju – neki bi mogli i trajno oštetiti vaš telefon. Uvijek punite mobitel originalnim punjačem, ali ako je kriza, možete se poslužiti ovim metodama:

Rezervna baterija

 

To je najlakši i najučinkovitiji način za punjenje mobitela bez punjača. Rezervne baterije možete napuniti unaprijed kada imate napajanje, a zatim ih upotrijebiti da biste kasnije napunili telefon (kao i druge uređaje) kada ne možete doći do utičnice ili nemate struje. Mogu se kupiti za manje od 30 KM na mreži ili u specijaliziranim trgovinama. Solarni paneli i punjači.

 

S pomoću malog uređaja možete puniti telefon uz pomoć solarne energije. Jednostavno raširite panele i okrenite ih prema suncu da biste napunili sam uređaj (što bi trebalo trajati oko 10 sati), a zatim možete napuniti telefon. To je dosta pristupačna varijanta, pouzdanija od rezervnih baterija jer se ne zahtijeva struju za punjenje.

Ručna poluga

Ovaj je uređaj najprikladniji način pružanja energije vašem telefonu. Poluga je otprilike veličine pametnog telefona i ima ručicu s mogućnošću uvlačenja koju povučete da biste napunili telefon. Punjenje telefona na ovaj način zahtijeva mnogo posla – tri sata pokretanja, točnije. No, ako trebate uputiti hitan poziv, jedna poluga je dovoljna za razgovor od 30 sekundi. Njena je cijena oko 100 KM. Zračna turbina.

Dva električara dizajnirala su prvi prijenosni turbinski telefonski punjač na svijetu koji ljudima omogućuje punjenje mobilnog telefona s pomoću vjetra. Uređaj se postavlja tako da izvučete aluminijske nožice i na ravnoj površini ih raširite u tronožac. Na vrhu je turbina s tri lopatice, koje zahvaćaju vjetar, pružajući ekološku energiju za generator koji se može opskrbiti s 15 vata snage. Tu je i unutarnja baterija koja može pohraniti energiju ako ga ne trebate odmah. Izumitelji tvrde da, kada se napuni potpuno, turbina može napuniti telefon četiri do šest puta.

izvor:avaz

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here