N/FSBiH potvrdio: Zbog Borca odgođen žrijeb PLBiH, imenovan novi selektor U-19 reprezentacije

0
302

U Sarajevu je danas održana 25. redovna sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH pod predsjedavanjem Predsjednika Elvedina Begića.

Zahtjev FK Borac rješavati će tijela UEFA-e FOTO: ARHIV

Zahtjev FK Borac rješavati će tijela UEFA-e FOTO: ARHIV

Sjednici je prisustvovalo 13 članova IO NS/FS BiH i član Odbora za posredovanje Sead Kajtaz.

Na sjednici su usvojene odluke i zaključci, kako slijedi:

1. Zapisnik sa 24. sjednice IO NS/FS BiH održane dana 28.05.2018. godine u Zenici, sa informacijom o realizaciji zaključaka.

2. Reprezentativne aktivnosti

a) Izvještaj selektora “A” selekcije Roberta Prosinečkog sa prijateljskih utakmica BiH – Crna Gora i Južna Koreja – BiH;
b) Izvještaj selektora “U-21” selekcije Vinka Marinovića sa prijateljske utakmice Albanija –BiH;
c) Odluka o imenovanju stručnih štabova “U-19” selekcije u sastavu: Slaven Musa –selektor, Vedin Musić – trener asistent, Zoran Dragišić – trener asistent i Goran Brašnić – trener vratara. Za futsal selekciju imenuje se stručni štab u sastavu: Ivo Krezo – selektor, Ivan Stanković – trener asistent, Nijaz Mulahmetović – trener asistent i Goran Melher – trener vratara

3. Domaća takmičenja:

a) Izvještaji o radu Komiteta za takmičenje i Komiteta za sudije i suđenje N/FS BiH za sezonu 2017/2018, a lista službenih lica za sezonu 2018/2019 će biti razmatrana na narednoj sjednici izvršnog organa N/FS BiH;
b) Odluka o trokružnom bod sistemu takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;
c) Propozicije takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;
d) Odluka o kalendaru takmičenja BHT Premijer lige BiH za takmičarsku sezonu 2018/2019;
e) Odluka o naknadama za treniranje igrača;
f) Odluka o iznosima kazni za žute i crvene kartone takmičenja NS/FS BiH;
g) Odluka o obrascu ugovora igrača, profesionalaca i amatera.
h) Disciplinski pravilnik N/FS BiH.

4. Analiza sponzorskih ugovora N/FS BiH;

5. Izvještaj o provedenim reformama administracije N/FS BiH;

6. Izvještaj o reinspekcijskom pregledu registracionih saveza.

7. Informacija o finansijskoj situaciji u N/FS BiH.

8. Informacija sa Kongresa FIFA održanog u Moskvi 13.06.2018. godine;

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor je donio i odluku o odgođanju žrijeba “BH Telecom” Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za sutra u 12 sati.

– Razlog za odgađanje žrijeba BH Telecom Premijer lige je zahtjev FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH od dana 29. 05. 2018. godine, a koji je Izvršnom odboru N/FS BiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice.

Kao što je poznato, prednje navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u BH Telecom Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019 zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova.

FK Borac Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora N/FS BiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK Borac Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NS/FS BiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor N/FS BiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK Borac Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba BHT Premijer lige BiH biće naknadno utvrđen – saopćeno je na zvaničnoj stranici N/FSBiH.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here