OVAKO NAJBOLJE OČISTITE ZAVJESE ZA TUŠ KABINU

0
1019

Biranje zavjesa za tuš kabinu ili kadu može biti veoma zabavan dio nabavke. Možete se odlučiti za najrazličitije dezene, a ako imate dijete u kući vjerovatno će izbor pasti na omiljenog junaka iz crtanih filmova ili sličice omiljene životinje.

Nakon što ste obavili kupovinu i instalirali vašu novu zavjesu dolazi neminovno i teži dio: održavanje. Kako i to ne bi bio proces koji će vam donijeti previše muka donosimo vam tri najjednostavnija i najbrža načina za čišćenje za koje garantujemo, piše Kućica.net.

Soda bikarbona

Samo zato što se vaše plastične zavjese za tuširanje sa vremenom isprljaju to ne znači da ih odmah trebate baciti i zamijeniti sa novima. Umjesto toga pokušajte ih oprati u mašini za pranje veša zajedno sa dva veća peškira i dodajte polovinu čaše sode bikarbone zajedno sa vašim praškom za pranje tokom ciklusa pranja i jednu polovinu čaše sirćeta tokom ciklusa ispiranja. Nakon toga ih objesite na štrik kako bi se osušile postepeno umjesto da ih stavite u sušilicu.

Izbjeljivač

Uklonite plijesan sa zavjesa za tuš kabinu na jednostavan način uz pomoć izbjeljivača. Operite ih zajedno sa nekoliko peškira za kupanje kako biste spriječili da se izlome i smežuraju u toploj vodi sa jednom polovinom čaše izbjeljivača na bazi hlora i jednom četvrtinom čaše običnog praška za pranje. Stavite zavjese i peškire u sušilicu na najnižu temperaturu na deset minuta i nakon toga ih objesite da se dobro osuše.

Sirće

Očistite ružne mrlje od vode koje se na zavjesama naprave sa vremenom tako što ćete ih zajedno sa par peškira oprati u veš mašini. Dodajte jednu polovinu čaše praška i jednu polovinu čase sirćeta, a pranje se treba odvijati na normalnoj temperaturi tokom regularnog ciklusa u toploj vodi. Dodajte jednu čašu bijelog sirćeta tokom prvog ispiranja, a prije nego što mašina pređe u glavni ciklus rada, izvadite zavjese iz mašine i ostavite ih da se prosuše na štriku.

izvor:(Hayat/Foto: Ilustracija, Pixabay)

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here